en till i familjen

i vår ytterst förfallna bod bor vår nya familjemedlem. en spräcklig groda eller snarare padda. jag blev LIVRÄDD när jag skulle ta fram gräsklipparen idag o upptäckte den lilla krabaten. 
boden läcker åt alla håll så grodan tar sig nog ut när den så önskar.

nu MÅSTE jag röja i köket....bläää!

Ping Pong kingen

såg häromdagen en bra film, Ping pong Kingen. bra sevärd, film med fina skådespelare.  handlar om två väldigt olika bröder och vuxnas svek. 

känns i luften att det blir höst snart,

nu ska vi äta lasagne.

tidens gång, tystnad, o Felix Hs stress.

i veckan var vår 13 åring för första gången inne  i stan på egen hand. Hjälp! tiden går, o den lilla killen på 3 år  som höll stenhårt i min hand på perrongen på Rådsmansgatan åker in själv! en hamburgare o lite promenad längs Sveavägen o Kungsgatan hanns med.

just nu är huset lugnt , för skogen ska uppsökas o svamp ska hittas. ljuvlig tystnad om inte

grannen fixade sin stenvägg så den ska se mera "Täbyfin" ut. ser inte så fint ut ändå, o låter förjävligt när man skär i sten.

veckans tycka synd om är Felix Härngren som i sista nr av Family living (äcklig materialistisk köpkåt blaska) beklagar sig över mängden hus: ett i turkiet och ett i /på ? gotland. "man ska ju hinna vara i båda". nu snackar vi samhällets olycksbarn!bibblan, skola och getingar

hej!
har ägnat några dagar åt att leta efter ett viktigt papper. ytterst frusterande! var på möte på stan igår. sen satt jag på ett bibliotek o läste. jag gillar bibliotek! känns härligt att det finns ställen där det inte kostar att slå sig ner. dessutom är mobilanvändning inte tillåtet. skönt slippa fjortisars samtal "men va dårå? ikväll asså, men guuud" etc.

på Torsdag börjar kidsen skola. konstigt att börja på en torsdag. vår skola i Täby fick inte alls fina resultat i skolverkets utvärdering. konstigt. har jag missat nåt? eller kan det-hemska tanke- vara så att jag tänker annorlunda än skolverket? omskakande tanke.

Nu kommer 4-åringen o undrar varför getingar inte sticker sig på sin egen tagg. Jag älskar barns fria tankar.

dödsannonser, Agneta B och lasersvärd. och migrän.

läser dödsannonser idag. har tyvärr haft anledning att göra det en del. frågan dyker upp: varför sätter folk in anonyma dödsannonser? alltså sådana där det bara finns ett förnamn och ingen i texten nämns med efternamn? dom som vet att"Lisa" varit svårt sjuk eller råkat ut för en olycka dom känner väl oftast till det som hänt? men dom som inte känner till det men ändå kan beröras tex gamla arbetskamrater, gamla skolkompisar etc dom kan ju inte veta om det är deras "Lisa" som dött eller om det är någon helt för dom okänd person.

självklart är det upp till folk själva att göra som det passar dom bäst, men tidningen är väl liksom till för "meddelanden"?

Agneta Bolme Börjefors är död. Tråkigt, hon är faktiskt än sådan person man kommer ihåg i rutan, personlig, sympatisk, och proffsig. man kan alltså vara både personlig o proffsig men det vet inte alla. Känns lite som att min generation har svårt att ens komma i närheten av hennes personlighet och utstrålning. Tycker mest allt är obegåvat trams som vi lyckas prestera. Eller kanske sånt här kommer med åren? att man liksom "slår ut i full blom" till 50 års dagen?

död och födelse. Idag fyller vår tre åring fyra år. Stor uppvaktning på morgonen. Store brorsorna (10 och 13 år) har på eget initiativ och med egna pengar köpt ett laser svärd och en laser pistol. Gulligt! Blir rörd av deras omtanke. Båda sakerna låter garanterat migränframkallande. Laser svärdet medfördes till dagis, trots lite lama protester från oss. Jag sa till på dagiset att leksaken "snart kan ställas på hyllan".Ulf Lundell, kvällstidningar o strypgrepp

det är synd om Ulf Lundell, Nu "rasar" han mot en skulptur och "hotar" att lämna Kivik.
allt enl Aftonbladet.

jag gillar dessa kvällstidningsverb; rasar, hotar. Dom finns liksom bara där.

Själv "rasar" jag mot treåringens nallebjörn som enligt sin ägare "tagit strypgrepp" på sin ägare. Jag "hotar" nu att slänga nallen, Kan det bli en "nallechock"?

segling och brott

idag har de äldre killarna börjat på seglarskola. Mycket uppskattat. mellan 8.30 och 14 seglas det vilt utanför sjöhistoriska riksmuseet.. Har idag visat hur man tar sig dit kommunalt, och sen kan kidsen sköta den detaljen själva.

själv tänkte jag gå på polismuseet som tyvärr var stängt. vill gå dit ensam utan skrikiga barn. hade en hel del material om brottslighet man vet en del om via media.

utnyttjade förmiddagens vackra väder o satt på djurgården och jobbade utomhus. väldigt skönt. plötsligt dök en polisbil upp utanför polismuseet(passligt, som man säger i finland) där jag satt. de stannade o tryckte in mig i bilen.nej, så var det inte. de stannade o frågade om jag "sett något". jag undrade vad det innebar, då förtydligade dom "har du sett något inbrott här eller så" men då jag ej sett några randigt klädda män med ansiktsmask fick jag svara nekande på frågan.


sängdax

igår hade 3 åring svårt att somna . till slut fick han sova brevvid mig. plötsligt tittar han på mig o säger "jag älskar dig mamma, du är min bebis! Så kan man säga!"

sen sov jag extra gott!

vem är det syndast om?

vem är det syndast om den som ramlar i brännnässlor eller den som blir getingstucken? undrar vår 3 åring.till saken hör att han upplevt båda sakerna under denna sommar.

jag tog under sommarhettan fram vår gamla getingfälla i plast som vi köpt med något "jox" i. nu fyllde jag den med koncentrerad saft, honung och sylt. igår tömde jag ut resultatet: massor med döda getingar, o då snackar vi ett 1,5 cm tjockt lager !

Min treåring var mycket ledsen över den gräshoppa som tagit sig in i getingfångaren. "måste den dö, kan vi inte släppa ut den?"

Yuccapalm

var idag o skulle köpa blommor med dom stora pojkarna. båda vill ha "0vanliga växter". det blev en kaktus, en suckluent. Vi funderar även på Yuccapalm. Tyvärr är inte personalen på Ella Trädgård särskilt kunnig. när man frågor om en växt passar i sol så säger dom "jag tror det!". tro kan man göra i kyrkan.... går man i special butik tycker jag att personalen ska veta inte tro.

väl hemma tog det en minut på internet o kolla var växten passar.

nu bråkar barnen så jag får sluta här-

Kom ihåg Burmas folk i dag

lite info från dagens aftonbladet:

 

För 20 år sedan i dag inleddes en massaker i Burmas huvudstad som slutade med att minst 3000 personer dödades för att de gått ut på gatorna och begärt frihet för folket.

Tjugoårsdagen av denna händelse är den dag då Kinas ledare valt att inviga OS i Peking. Dagens debattörer menar att den kinesiska regimens veto i FN är ett av de största hindren för ett effektivt engagemang för Burmas folk och vill se Sverige och EU agera.familjen fulltalig, Bregott och Herrey.

Nu har min man o två barn kommit hem från rundresan i Norge och till Lofsdalen. Dom är nöjda och glada o har bla varit i Nordens största ravin.

Sommar verkar vara ett märkligt diskret fenomen i Lofsdalen. En kväll vid 18-tiden var det 8 grader varmt (kallt?) där. samtidigt var det 25 grader i Täby. Hur kan folk frivilligt bo i ett sånt klimat????

Lämnade lillen sent på dagis, klockan var nog över 10....slappa familjen. 

På fredag är det 080808. jag tänker inte se på OS. känns inte ok, med tanke på alla inskränkning som folk i Kina får stå ut med pga detta jättejippo. Ett alternativ är att gå till Globen o äta frukost. faktiskt sant! 

Ett tag har vi bara använt Bregott hemma. Köpte dock Milda häromdagen. Fy fan nu smakar det uräckligt. rena klisterkänslan!. fick faktiskt slänga det. så här händer det saker:)

Upphittat : 125 000 "nya" gorillor. uppger dagens DN. 

Per Herrey, en av de tre dansande deodoranterna från min ungdom, fyller 50. Ser så GUBBIG ut på bilden i blaskan. tiden går, o ingen undgår den.

ekorre

igår frågade min treåring mig "mamma, vad drömmer ekorrar om?"

väder, vila och Hedwig and the angry inch

igår varnade aktuellt för "mycket starka vindar" och "stora mänger regn". detta upprepades som ett mantra. jag såg framför mig hur vårt hus flöt eller flög bort. men natten har varit ok, och huset o alla andra hus står kvar som dom ska. att det i kustbandet kan vara värre är ju självklart. kanske vill man undvika nöjesturer av festsugna fulla 20åriga killar som slutar med katastrof? 

tycker regnväder är vilsamt o kravlöst i lagom mängder. man kan ta det lugnt o vara sig själv. ingen ställer krav på fantastiska utflykter eller annat spännande.

Har beställt biljetter till hewig and the angry inch. (stadsteatern) om ni undrar vilken pjäs det är så är det den som synts över hela stockholm; en vrålsminkad man som stolt visar upp sin armhåla. såg den killen i Djungelboken. Där var han brats o han spelade enormt bra! 

FRA lagen ännu en gång

har läst lite DN som vanligt...

Det tog ett bra tag, men nu verkar till och med våra kära moderater vakna upp o inse att det var nog lite tokigt med FRAlagen.  massavlyssning mot svenska folket ger obehagliga vibbar till diktaturstater. OM FRA begått olagligheter så är det ett starkt argument för att begränsa FRAs friheter. Inte som vissa politiker som tycker det är bra att det "olagliga som skett nu blir lagligt". 


Verkar som att eftertanke inte är våra politikers starkaste förmåga.  


Besök på PUB

var i veckan inne på varuhuset PUB. jag och min envisa treåring skulle köpa skor. Vi kliver på rulltrappan upp till plan två. Men plöstsligt sticker ungen iväg och springer rakt in på plan 1. det tar ett tag innan jag fattat vad som hänt o då är jag halvvägs upp i rulltrappan mot plan 2!!!! några vänliga damer i 60 års ålder försöker hjälpa till o få herrn att ändra riktning på springandet. det misslyckas dock. efter en liten stund lyckas jag hitta den lilla rymmaren. Då först slog mitt hjärta normala slag.

usch jobbigt. shopping är bäst utan barn. (hm, århundrades upptäckt eller?)Varför är det bara dom västerlänningars rättigheter som är viktiga? ett aktuellt exempel:

Varför gör vi västerlänningar så stor skillnad mellan oss och folk från "tredje världen" ??? Varför är det bara dom  västerlänningars rättigheter som är viktiga? ett aktuellt exempel:

IOK Gunilla Lindberg (?) ryter till om några journalister inte har full tillgång till internet under OS. I mitt tycke är det STORA VERKLIGA problemet inte vad som ev kan drabba några sportjournaliser under några dagar utan vad som drabbar ett helt JÄTTELANDS medborgare. Kineserna har inte mänskliga rättigheter. det känner troligen de flesta läskunniga till. Det är allvarligt . Det är inte särskilt allvarligt var journalisterna får surfa eller ej under några dagar

vem är jag?

jag är 44 år, kvinna , bor i Täby, tre pojkar 3-13 år gamla, gift med datakille.
bor i Täby norr om stockholm. 

regn regn regn

13 45 är klockan.

äntligen faller regnet över stockholm med omnejd. synd på Pride som lär regna bort, eller?

i vårt hus har det vart så varm att jag blitt galen, vi har stora förnster överallt. vacker men växthus varning utfärdas härmed.
för några dagar sen fick jag spatt o satte upp lakan utanför förnsten! med häftstift! ser knäppt ut men funkar verkligen!

vi behöver markiser men offerten från firman i närheten var "lite dyr" 44 000 pix. inkl att dom sätter upp det hela.borde kolla vart grannen köpt sin.Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0